Založ si blog

Pavlačová emancipácia

Zdravá emancipácia žien je prirodzený vývoj, ktorý hádam celú spoločnosť prenesie od diskriminácie k zrovnoprávneniu. Existujú celé štúdie ba aj vedecké odbory, ktoré sa touto témou zaoberajú – emancipáciou žien na pracovisku, v rodine, v spoločnosti. Tak to má byť, si myslím.

Ale čo som si nemohol nevšimnúť, to sú niektoré sprievodné javy tohto bohumilého procesu, ktoré sú často neestetické, zarážajúce, ba až odpudivé. V takýchto prípadoch sa naše „nežné“ stvorenia snažia nielen o zrovnoprávnenie oboch pohlaví, ale dokonca majú potrebu prevýšiť silnejšie pohlavie a ak to inak neide, tak aj v negatívnom smere.

Uvedomil som si to nedávno, keď som čakal na autobus. Za mnou boli študentky a možno učnice, ktoré trkotali o všetkom možnom a občas riekli: „…rozumieš ty k.k.t?…. ,…chápeš ty k.k.t?….,… to ti bolo ty k.k.t….“ Tak som sa ledabolo po nich obzrel a žiadneho k.k.ta som tam nevidel (okrem seba, samosebou). Tak koho tak vulgárne oslovujú? A to oni sa takto oslovujú naše milé, pekné dievčatka … do k.k.tov si nadávajú. Hmm – naozaj pekné, originálne oslovenie.

O potetovaných devách sa nebudem ani rozpisovať. Každý máme svoj vkus, svoj názor. Malý motýlik na ramene, alebo kvetinka na členku môže byť milý a zaujímavý celoživotný doplnok. Záleží od nositeľky, každej sa hodí niečo iné. Ale ešte som nestretol devu, ktorej by sa hodili potetované obe stehná a že ich je … pánabeka. Mladé dievčatá s peknou postavou a nádhernou pleťou a celé sú dočmárané rádoby „umeleckými“ výtvormi – do smrti. Nuž dobre.

Tiež, tuto v TV ma zaujal jeden výrok z úst akejsi „celebrity“ v sukni. Táto dáma použila vetu „Na to nemám gule!“. Chápete, žena požije takúto vetu? …hmm, namala radšej požiť „Na to nemám vaječníky!“, alebo „Na to nemám maternicu!“ ? Alebo kultivovane „Na to nemám estrogén!“ ?

Ale čo ma dorazilo posledne, to namalo chybu. Videl som ženu, ktorá si prisvojila jednu z najchlapáckejších činností, ktorá je výsostná len pre nás mužov s veľkým M. Ak si myslíte, že išlo o močenie po stojačky, tak ste neuhádli … existuje ešte výraznejšia činnosť, ktorá odlišuje chlapa od ženy. Určite ste si už viackrát všimli, ako sa chlapi, keď šoférujú, vŕtajú v nose. Dokážu sa naplno zabrať do tejto činnosti v intimite svojho auta a bágrujú o dušu, hlavne ráno, keď ešte dolaďujú rannú očistu. No a takúto šoférku som onehdá zaregistroval … pekná dáma, upravená, namaľovaná, šperky na rukách, v slušnom aute vyššej triedy – a ukazovák zaborený v nozdre po druhý prstový článok. TAK … a to už je ultra silná káva aj pre mňa. Keď som to videl, poviem vám vospolok, padla mi sánka. Čo bude následovať? Škriabanie sa v zadku, lebo vreckový gulečník?

Uvidíme 🙂

 

 

 

 

 

 

Ťažký kolaps zipsu

13.01.2024

Zdravím všetkých zazipsovaných, odzipsovaných, ba aj nezipsovaných. Skolaboval vám niekedy zips? Určite áno. Niekedy obľúbený kus odevu, obuvi musíme vyhodiť kvôli pokazenému zipsu, lebo zips je mnohokrát ten najslabší článok, tzv. kurvítko, ako som o tom písal onehdá (sandal.blog.pravda.sk/2017/01/06/kurvitko). Pamätám sa, ako mi skolaboval zips na perovej vetrovke. [...]

Bobor je lotor

28.12.2023

Už si to celkom dobre nepamätám, takže buď som pred päťdesiatimi rokmi chýbal na hodine prírodopisu, alebo som nedával pozor, ale akosi si nepamätám, že by sa v tej dobe (70-te roky m.s.) spomínal výskyt bobra v našich končinách. V končinách, kde som vyrastal sa teda bobor nevyskytoval určite … to viem naisto, lebo som v tých končinách bol. A nebol som tam len ja, [...]

Ojazdené vozidlá

21.08.2022

V nedávnej dobe som sa vyskytol v situácii, že mi doslúžilo staré auto a bolo treba kúpiť niečo novšie, zdatnejšie. Hneď som mal nacielené na auto z druhej ruky, ako sa hovorí jazdeným autám. Pri takejto voľbe je potrebné byť v strehu, aby jazdenka nebola predražená a aby technický stav zodpovedal cene. V prvom rade som sa začal obzerať vo svojom okolí, či niekto zo [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

sandal

Neberme život príliš vážne ... aj tak z neho nik nevyviazne živý.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 56
Celková čítanosť: 732599x
Priemerná čítanosť článkov: 13082x

Autor blogu

Kategórie